Lokalizacja: Sopot, Polska     Data : 2016     Powierzchnia: 848,80 m²     Inwestor: Blue Media S. A.

Siedziba firmy BLUE MEDIA zlokalizowana jest w Domu Zdrojowym w Sopocie. Projekt architektoniczny obejmował przebudowę oraz zmianę sposobu użytkowania 3, 4, 5 piętra i poddasza nieużytkowego Domu Zdrojowego na siedzibę firmy.
Zaprojektowano założenie biurowo-administracyjne na trzech poziomach, w sposób efektywny i logiczny, uwzględniając przenikające się rodzaje działalności, jednocześnie kreując indywidualną, przyjazną, inspirującą oraz zgodną ze współczesnymi trendami projektowymi przestrzeń.
Tożsamość lokalu definiuje dyskretna symboliczna kompozycja kolorystyczna – niebieskie motywy w meblach, instalacjach oraz plastyczna aranżacja wnętrza – podłogi i zabudowy meblowe z wykorzystaniem naturalnych materiałów, dyskretne i efektywne oświetlenie. Zaprojektowano indywidualne zabudowy meblowe, stoły konferencyjne i biurka, dedykowane specjalnie tej inwestycji.
Wrażenie integracji wnętrza z zewnętrzem osiągnięto dzięki zaprojektowanej we wnętrzu zieleni; licznym przeszkleniom lokalu z otwarciami na zewnętrzne tarasy drewniane oraz obłędny panoramiczny widok na Molo, Zatokę Gdańską oraz Plac Przyjaciół Sopotu.

 

Zespół projektowy: Oliwer Rasztawicki, Łukasz Malik, Marta Zander, Marek Hrycyna

Zdjęcia: Emi Karpowicz

Blue Media 2016-2017

[info+]